Home

Liturgija

Osnovna aktivnost našeg hora je pevanje na Liturgiji u hramu Sv. Đorđa na Banovom brdu, nedeljom u 9 sati ujutru.  Pomislićete: ‘Nije li malo rano doći nedeljom u 9 sati, posebno ako ste prethodno veče proveli u gradu?’ Složićemo se sa vama. Koliko smo samo puta i mi sami bili umorni, ali pesma i pozitivna atmosfera među nama nas uvek održava budnima. A, posle nastavljamo druženje uz specijalitete obližnjeg kafića ‘Iks-Oks’, gde odlazimo nakon Liturgije.

Crkveno venčanje i krštenje

Sledeća, za nekoga možda i najlepša aktivnost, predstavlja pevanje na crkvenim venčanjima. Iako se crkveno venčanje može zakazati bilo koji dan (radni ili neradni), naš hor može upotpuniti ceremoniju samo onih venčanja koja su subotom i nedeljom. I, naravno, crkvena venčanja se ne mogu zakazivati u vreme posta. Mi se nadamo što većem broju venčanja, jer, pored toga što je lepo što se ljudi vole i venčavaju, pa i rade na porastu nataliteta :), ona su nam jedini izvor sredstava kojima organizujemo koncerte, putovanja i druge aktivnosti. Takođe, pevamo i na krštenjima ako su subotom i nedeljom.

Crkva Sv. Đorđa na Banovom brdu

Probe i druženja

Prostoriju, u kojoj se okupljamo, družimo za vreme proba i praznika i kujemo planove za razna putovanja, zovemo ‘kućica’. Prostorija se nalazi u dvorištu crkve (porti), ispod crkvenog obdaništa „Đurđevak“.

Prostorija u kojoj se okupljamo – ‘Kućica’

U svakoj prilici, osim kada pevamo na koncertima, odeća koju nosimo u crkvi je ona u kojoj smo došli od kuće. Svako je kreator svog stila i ne postoje pravila, osim uobičajene pristojnosti koja se podrazumeva i izvan crkve.

6 Responses to “O NAMA”

 1. Svetlana Says:

  Da li primate nove clanove u hor? Kada je audicija?

 2. Nina Says:

  Draga Svetlana,

  ne postoji audicija. Hor svake nedelje peva Liturgiju u crkvi od 9h do 10:30h okvirno, a posle toga se clanovi hora okupljaju u prostoriji ispod obdanista Djurdjevak. Novi clanovi su uvek dobrodosli! :)

 3. dokonekume Says:

  Suprug i ja smo novi stanovnici Banovog brda i prvi put smo jutros bili na liturgiji u Hramu Sv. Djordja. Pre 15 godina sam pevala u horu Borcanske crkve Sv. Nikole. Znaci, mogu Vas potraziti posle liturgije sledece nedelje i upitati Vas za uclanjenje? Pevala sam sopran, i ako me sluh i pamcenje i dalje sluzi, pevate Mokranjcevu liturgiju? Puno pozdrava.

 4. Nina Says:

  Dođite posle Liturgije i potražite dirigentkinju hora. Sa njom ćete se sve dogovoriti.
  Srdačan pozdrav.

 5. Teodora Says:

  Ko je sad dirigent hora? Pevala sam nekad sa vama pa razmisljam da se opet pridruzim! Tea

 6. Nina Says:

  Tea,
  Dirigent je Emilija Milin.
  Pozdrav!


Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: